Receptionen & shop är stängt för säsongen. 
För kontakt mejla till info@enkopinggolf.se

Sveriges närmaste golfklubb!

En tredjedel av Sveriges golfare inom 60 min
ARTICLE
1257
89173f3a57fad78686246ffa400f8e4b
Tillbaka (UPD: 2020-03-18 11:35:40)

Grattis Madde!

Madelene imponerade med en fantastisk 62 runda dag 2. Inför sista dagen var hon i ledning och vann sin första LPGA tävling. Stort Grattis Madde!  

Nedan är intervju med Madelene i Dagens Nyheter
Text Hans Jansson

Madelene Sagström har en gyllene chans att knipa en av två svenska OS-biljetter till Tokyo i sommar.
USA-proffset från Enköping är i dag den högst rankade svenskan efter hennes första vinst på LPGA-touren.
– Jag växte upp med OS, men inte med golf i OS. Det skulle vara sjukt roligt om jag fick chansen, säger 27-åringen i en DN-intervju där hon även hyllar Annika Sörenstam och berättar vad det första hon köpte var efter att ha vunnit nästan tre miljoner kronor.

När Madelene Sagström för en dryg vecka sedan vann på Boca Rio GC i Florida var det inte bara hennes första seger på LPGA-touren.
Hon tog också ett jättekliv på världsrankningen och klättrade hela 61 platser till 55:e plats och passerade Anna Nordqvist som varit Sveriges högst rankade spelare i sex år.
Bakom Sagström är Nordqvist 95:a, därefter Caroline Hedwall på plats 129 och Pernilla Lindberg på plats 161.
När DN når Madelene Sagström är hon på väg att lämna hemmet i Florida för två tävlingar i Australien där hon nu befinner sig i Victoria för helgens tävling som ingår LPGA-touren.
Förra året var Sagström nära att ta sin första seger men slutade tvåa i Pure Silk Championship i Virginia. Åtta månader senare, har hon äntligen tagit sin första titel.
Vilka reaktioner har du fått efter din första seger på LPGA-touren?
– Det har varit många gratulationer, sms och intervjuer i radio och tv. Alla har varit mycket glada för min skull och det är jättetacksamt.
Lite kul att du vann med en oerfaren caddie. Pojkvännen Jack Clarke var upptagen då han är Caroline Hedwalls caddie. Berätta?
– Min ordinarie caddie (Dave Duhai) var hemma i Sydafrika och hjälpte sin familj att flytta. Nu ville jag inte ta hjälp av någon jag inte kände så jag frågade min pojkväns pappa Alan Clarke och det gick bra även om han blev väldigt trött. Han är 68 år och pensionär. Men nu är min ordinarie caddie tillbaka. 
Vad betyder vinsten?
– Min stora dröm när jag var yngre var att spela på LPGA-touren. Att jag nu kan säga att jag vunnit där känns helt magiskt.
Vad tar du med ifrån din seger?
– Det var ganska många saker jag bevisade för mig själv. Att jag kunde gå lågt (62 slag rond 2), att jag kan spela mot de bästa, men framför allt att jag kunde prestera under press. Det senare tar jag tar med mig mest.
Är du överraskad att första vinsten kom redan nu tidigt på säsongen?
– Det händer väl alltid när man minst anar det? Jag hade inte spelat en tävling sedan oktober och visste inte hur jag låg till formässigt. Jag hade inga förhoppningar alls.
Du vann nästan tre miljoner kronor. Hur firar man?
– Jag gjorde inget speciellt. Det första jag köpte var ett nytt bilbatteri (skrattar), det gamla var helt urladdat.
Vad är det du har utvecklat i spelet de senaste åren?
– Min puttning har alltid varit ganska stabil. Ska du vinna en tävling måste du putta bra och det gjorde jag. Den stora skillnaden jämfört med föregående säsonger är att jag nu träffar betydligt fler fairways och det ger mig många fler chanser på bättre resultat.
Vad blir nästa mål?
– Jag vill fortsätta att göra jobbet som jag påbörjat. Nu har jag fått bra resultat av det jag gjort. Jag har blivit mer stabil och konsekvent i det jag gör. Målet har varit ett fast spelschema, tidigare visste jag inte riktigt vilka tävlingar jag fick spela.
Madelene Sagström fortsätter:
– Nu vill jag klättra högre på världsrankningen och att vinna en major ligger varmt om hjärtat. Men det stora målet är att ta en OS-plats. 
Vad skulle det betyda om du kvalar in till Tokyo?
– Det skulle vara sjukt roligt att få representera Sverige. När jag var liten växte jag upp med OS. Men jag växte inte upp med golf i OS. Allt lär bli annorlunda, bara erfarenheten att spela på den största scenen mot de bästa, helt fantastiskt.
Annika Sörenstam har alltid varit din förebild. Hon fick Hederspriset på Idrottsgalan. Vad har hon betytt?
– Vi yngre spelare har växt upp med Annika. Hon har satt en sjukt hög standard både för Sverige och för damgolf. Hon visar att det går att komma från lilla Sverige och ta över världen. Det hon gjort för golf är helt magiskt. Jag har haft förmånen att få lära känna henne de senaste åren när jag spelat Solheim Cup, en fantastisk människa som förtjänar Hederspriset och allt annat också.

Fakta. Madelene Sagström
Ålder: 27
Klubb: Enköpings GK
Meriter: En seger på LPGA-touren. Tre segrar på Symetra Tour (undertouren till LPGA). Spelade i Europas segrande lag i Solheim Cup 2019.

Posten senast uppdaterad 18 mar 2020 kl. 11:35

51